HTML

Blogosz

reflexiók

Friss topikok

  • rurodatu: @blogosz: 1.) A vérvád az a vallástudósok asztala, a tiszaeszlári Solymosi Eszter meggyilkolása az... (2012.04.15. 21:33) Tiszaeszlár igen, holokauszt nem?

Archívum

Tiszaeszlár igen, holokauszt nem?

2012.04.15. 11:15 :: blogosz

Mottó: "A gyűlölködés a hülyék szórakozása" (én)

 

Hogy is van ez?

Van egyrészt egy senki által soha nem bizonyított, középkori babonából táplálkozó legenda, egy fiatal lány halála, amivel a zsidókat vádolták meg. (A bíróság végül ejtette a vádat..) Igen a zsidók, a zsidók!!! - ordítja boldogan a szélsőjobbos még 130 év múlva is, számára ez a mendemonda sziklaszilárd érv. Neki egy valahonnan felröppenő pletyka cáfolhatatlan bizonyíték. Hát persze hogy a zsidók!!!

Van másrészt a holokauszt ténye, több millió dokumentummal, fényképpel, túlélők vallomásaival stb.. A halottak száma sok sok millió. A szélsőjobbos számára mindez kevés. Ő ebben nem hisz.. "Azt is csak a zsidók találták ki" - mondta nekem egyikük. Ezt ő tagadja, ilyesmi nem is történt szerinte. Nem hagyja magát meggyőzni gyenge érvektől, melyek pusztán a kitaláció szülöttei.

A fanatikus ember számára nem az érvek igazságtartalma a döntő hanem, hogy az adott érv milyen mértékben jogosítja fel őt a további gyűlölködésre.

4 komment

Címkék: politika kritika közélet mszp fidesz gondolat társadalom holokauszt náci zsidó életmód jobbik írás szélsőjobb antiszemitizmus abszurd tiszaeszlár lmp baráth

A bejegyzés trackback címe:

https://cherubin.blog.hu/api/trackback/id/tr614441392

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rurodatu 2012.04.15. 14:27:12

1.) A tiszaeszlári ügy az nem csak mendemonda, annál valamivel megalapozottabb.

2.) Gázkamrát saját szemével látott szemtanúk nagy számban kerültek elő olyan koncentrációs táborból is, amelyről később a szövetségesek azt állapították hogy abban éppenséggel nem volt gázkamra.

blogosz 2012.04.15. 16:28:09

A vérvád megalapozott?
Sorold fel a bizonyítékokat!

A koncentrációs táborokban meg nem volt gázkamra?
Akkor már minden rendben van! Ha nem volt gázkamra, akkor biztos csak nyaralni mentek oda, igaz?
Ha neked úgy jobban tetszik, hidd azt, hogy nem volt gázkamra.
De maga a tábor épp elég baj, nem???
És a több millió eldeportált?
Oké, tegyük fel, hogy nem lehet tudni, mi történt..
De ha nem irtották ki őket, akkor miért nem jöttek vissza?
Máig ott élnek, igaz?

Fritzy 2012.04.15. 19:13:02

Ennek az oldalnak a linkjét odaírták az egyik videóm alá, ami a holokauszt tagadásról szól. Ott kifejtettem véleményemet a témáról, de erre a cikkre is reagálok.
"több millió dokumentummal, fényképpel, túlélők vallomásaival stb.."
Az ufók általi emberrablásokból is van rengeteg dokumentum, fénykép és vallomás, azt mégis kétségbe vonják.

A másik dolog pedig az, hogy számomra nem az a lényeges, hogy igaz-e vagy. Elvégre mi közöm hozzá. Viszont mint írtad, az a döntő hogy az embereknek mennyi okot ad a gyűlölködésre. És volt-e vagy nem az lényegtelen, elvégre a gyűlölködésre használják fel. És nem azzal van a gond, hogy tagadják-e vagy nem, mint a videómban is említem. Az a gond, hogy rá vannak az emberek kényszerítve, hogy el kell hinniük. És nem kell fanatikusnak lenni ehhez az állásponthoz meg jobboldalinak. Én baloldali vagyok, és pont ezért hiszek abban, hogy minden ember egyenlő, és ezért egy nép (jelen esetben a zsidó) nép gyásza fontosabb legyen mint egyéb népek gyásza. A középkorról meg annyit, hogy lényegtelen, hogy zsidó volt-e vagy nem. Miért kéne azt mondaniuk az embereknek, hogy igenis volt? Miért? Válltoztat valamit az igazság? NEM! Maximum a zsidóknak, mivel ők gyászolnak. De az egész világ gyászolja a világháborúkat. Engem ez zavar, úgy viselkednek az emberek mintha ez a zsidó nép gyásza lenne, és őket kell sajnálni mert nekik volt rossz. De ez nem teljesen jó így. Ez az egész emberi nép gyásza, mivel a melegektől kezdve mindenkit ért atrocitás aki nem felelt meg a kor eszméjének. Ha ez a cikk meg rólam szólnak, akkor hozzá tenném, "Ezt ő tagadja, ilyesmi nem is történt szerinte" rész rám nem igaz, mivel én nem tagadom, csupán azt mondom, hogy nem az a lényeg, hogy volt-e vagy nem, hanem az hogy kötelesek vagyunk elfogadni. Remélem érthető voltam. Amennyiben a cikk ténylegesen rólam szól, nyugodtan linkelhetsz egy videót amit csináltam, amennyiben nem rólam szól úgy vegyük úgy, hogy szimplán leírtam az álláspontomat.
jajj és még vmi: "A gyűlölködés a hülyék szórakozása". Ahogy látom te utálod a jobb oldalt. Remélem érzed benne az iróniát...

rurodatu 2012.04.15. 21:33:44

@blogosz:
1.) A vérvád az a vallástudósok asztala, a tiszaeszlári Solymosi Eszter meggyilkolása az közvádas gyilkossági ügy, az egyik későbbi vádlott az eltűnés napján azzal nyugtatta az eltűnt lány anyját hogy ne aggódjon, Nánáson is történt hasonló eset, ott is a zsidókra fogták (!), mégis megkerült a lány, ezt anélkül vetette fel hogy bárkinek eszébe jutott volna, később a két fia állították hogy az apjuk részt vett Solymosi Eszter meggyilkolásában, a vádlottak alibije nem volt igazolva, ellentmondásos volt, az eltűnés éjszakáján más alkalommal soha nem tapasztalt módon jövés-menés, világosság volt a zsidó templomban, később a zsidó templom telkén friss ásás nyomokat találtak, 80 nappal az eltűnés után a Tiszából előkerült egy kopaszra borotvált fejű, megnövesztett, ápolt körmű ismeretlen, de jó állapotú, legföljebb 1 hetet a vízben töltött női holttest, de az eltűnt Solymosi Eszter ruháiba öltöztetve, nála még a festék amit utoljára Eszter vásárolt a boltban, de a festék nem volt szétmállva, stb. Ez mind egy picit több mint mendemonda.

2.) Volt X darab koncentrációs tábor, azok közül a szövetségesek megállapították hogy Y darab koncentrációs táborban volt gázkamra, X-Y darab koncentrációs táborban pedig nem. Viszont érdekes módon, amelyekről azt állapították meg hogy ott éppenséggel nem volt, még azokból is kerültek elő olyan szemtanúk, akik elmondásuk szerint saját szemükkel láttak ott gázkamrát.
süti beállítások módosítása